Kroket 'van Dobben'

€ 2,50
Inclusief belasting

Kroket 'van Dobben' zijn rundvlees croquetten. Met hun zacht vloeiende ragout, stukjes mals rundvlees en een heerlijk dunne krokante korst, zijn nog altijd ouderwets lekker.

Aantal

In de wereld van de Croquet is 28 juni 1945 een historische datum. Op die dag opende Aat van Dobben samen met zijn latere echtgenote Eugenie Laaper in hartje Amsterdam een broodjeszaak. De naam van het bedrijf luidde “Eetsalon Van Dobben”. Eugenie werkte ten tijde van de bevrijding in een broodjeszaak elders in Amsterdam. Daar ontmoette zij een leuke jongeman, die het vlees leverde, Aat van Dobben. Aat kon een pandje huren aan de Korte Regulierdwarsstraat, waar hij een eetzaak wilde beginnen. Dat sprak Eugenie ook erg aan en ze besloten samen in zee te gaan. Niet veel later trouwden ze. De Croquet stond al vanaf het begin op het menu. De bereiding van de Croquetten vond plaats in de Kerkstraat. De fietsenmakerij, die tegenover de Eetsalon was gevestigd, had telefoon. Van daaruit werden de bestellingen aan de keuken (in de Kerkstraat) doorgeven. Warm gehouden door middel van houtskool, kwamen de Croquetten dan naar de broodjeszaak. Sinds de opening in 1945 is Eetsalon Van Dobben snel uitgegroeid tot een begrip. De luxe lunchroom, die zijn faam oorspronkelijk te danken heeft aan de Van Dobben Croquetten, werd al snel na de opening een pleisterplaats voor artiesten, voetballers en vele andere Amsterdammers.

VDOB

Datasheet

Vleessoort
Rundvlees
Vegetarisch
Nee

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Reacties (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.